predsjednik mesić posjetio otok vis

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji sedmodnevni radni odmor provodi na Hvaru, danas je posjetio otok Vis.

U razgovoru s predstavnicima gradske vlasti i mještanima na viškoj rivi, kojem su nazočili i lokalni novinari, predsjednik Mesić je istaknuo veliki turistički potencijal Visa.

´Vis gostima može ponuditi sve što nudi Mediteran´, kazao je Mesić, prisjetivši se svih ljetovanja na Visu u mjestu Rukavac.

´Tko ovdje dođe zasigurno će se ponovo vratiti, ali se i Višani moraju dobro organizirati. Obilje prirodnih pogodnosti, izvrsna klima tijekom cijele godine su darovi koje treba iskoristiti´, rekao je Mesić, dodajući kako je ´došlo vrijeme da malo reklamira i otok Vis, a ne samo Hvar´.

´Uz malo više sadržaja na ovaj se otok može privući umirovljenička klijentela iz bogatih zapadnih zemalja´, smatra Mesić.

Predsjednik Mesić je, odgovarajući na pitanja, rekao da misli kako situacija oko Iraka neće naškoditi hrvatskom turizmu, da ona može i pojačati dolazak turista na hrvatsku obalu i da zato treba biti pripravan.

Predsjednik Mesić je i danas na Visu ponovio da se pri rješavanju egzistencijalno važnih pitanja za neka područja ne smije zaobići lokalna samouprava. ´Zato nam se i događa ovo oko Sunčanog Hvara´, kazao je predsjednik.

Pročitajte više