Predsjednik Mesić posjetio tvornicu Elektrokontakt

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić posjetio je danas tvornicu Elektrokontakt, vodećeg hrvatskog prozivođača komponenti za kućanske aparate i elektroinstalacijskog materijala i jednu od pet najboljih hrvatskih tvrtki.

Nakon obilaska proizvodnih pogona s predsjednikom Uprave Elektrokontakta Vladimirom Ferdeljijem, Mesić je izjavio novinarima da je to jedno od najuspješnijih hrvatskih poduzeća i da je šteta da se takvi primjeri više ne ističu u javnosti. "Elektrokontakt je lider u nekoliko proizvoda, ne samo u Europi, nego i u svijetu, to je tvornica koja je opstala, osvojila nova tržišta i surađuje sa svjetski priznatim tvrtkama i ima perspektivu za daljnje širenje", naglasio je Mesić. Napomenuo je kako je sve to postignuto u uvjetima kada se u Hrvatskoj stimulirao uvoz, a ne izvoz.

Predsjednik Uprave Vladimir Ferdelji rekao je da je tvrtka opstala zahvaljujući apsolutnom podizanju automatizacije. S istim brojem zaposlenika (1400) tvornica je upeterostručila ukupni prihod, ušesterostručila izvoz, a prosječne netto plaće su sa 180 DEM u 93. porasle na oko 550 eura u ovoj godini, istaknuo je Ferdelji.

Izrazio je žaljenje što ih prethodne, a ni sadašnja Vlada nisu podržavale i što dopuštaju nerealni tečaj koji odgovara uvoznicima, a ne izvoznicima.

Pročitajte više