Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Hrvatskog sabora kulture

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Hrvatskog sabora kulture s kojim je razgovarao o toj instituciji, utemeljenoj na stoljetnoj tradiciji amaterskog kulturnoumjetničkog djelovanja, a koja je danas krovna udruga amaterskog kulturnog djelovanja u Hrvatskoj.

Izaslanstvo je izvijestio predsjednika Mesića o ustroju Hrvatskog sabora kulture, kojeg čine kolegij kazališnih amatera, duhačkih orkestara, pjevačkih zborova, plesnih i folklornih ansambala.

Hrvatski sabor kulture bavi se organiziranjem tečajeva za stručno osposobljavanje, nakladničkom djelatnošću te stručnom i organizacijskom pomoći u predstavljanju kulturnog amaterskog stvaralaštva.

Izaslanstvo je zahvalilo predsjednika Mesića na pokroviteljstvu nad 55. obljetnicom osnutka i djelovanja Hrvatskog sabora kulture, koja će se obilježiti svečanom sjednicom Skupštine u Karlovcu, 30. svibnja ove godine.

U izaslanstvu su bili predsjednik Skupštine Hrvatskog sabora kulture Zdravko Obradović, predsjednik Upravnog odbora Ante Rade i tajnik Damir Bačić.

Uz predsjednika Mesića bio je njegov savjetnik za kulturu i sport Zdravko Jelenović, priopćeno je iz Ureda Predsjednika Republike.

Pročitajte više