Predsjednik Mesić primio izaslanstvo seljačkih udruga Slavonije i Baranje

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Odbora seljačkih udruga regije Slavonije i Baranje, koje ga je izvijestilo o dosadašnjim aktivnostima te o problematici razvoja agrara u toj regiji, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Razgovaralo se o učincima primjene Zakona o poljoprivrednom zemljištu u državnom vlasništvu, a posebno o potrebi izmjena odredbi Zakona koje se odnose na regulaciju prodaje, davanja u zakup i davanja koncesije za korištenje poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države. Istaknuta je i potreba za osnivanjem burze Slavonije i Baranje te agrobanke radi poticanja razvoja malih gospodarstava i regulacije tržišta poljoprivrednih proizvoda.

Predsjednik Mesić, ističe se u priopćenju, podržao je njihova nastojanja da se kroz izmjene postojećeg Zakona o poljoprivrednom zemljištu osigura pravednija i korisnija raspodjela državnog poljoprivrednog zemljišta, naglasivši važnost svih inicijativa koje pridonose razvoju poduzetništva u poljoprivredi.

U Odboru, koji okuplja seljačke udruge iz pet županija, bili su Ivo Kovačević, dopredsjednik stožera Odbora Slavonije i Baranje, Ivo Kotarac, predsjednik obiteljskih gospodarstva Slavonije i Baranje, Ivan Mihatec, predsjednik stočarsko-poljoprivrednih Udruga, Željko Ćorić, predsjednik udruge seljaka Lukača, Tomislav Sopjanac, dopredsjednik obiteljskih gospodarstava Slavonije i Baranje, Marija Keler, članica stožera udruga za Baranju, Franc Krsnik, predsjednik stožera Udruga za Baranju, Šimo Markser, koordinator Odbora i Mato Brlošić, predsjednik Udruge "Brazda".

(Hina) xpp ymć

Pročitajte više