PREDSJEDNIK MESIĆ PRIMIO POTPREDSJEDNIKA SRBIJANSKE VLADE

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je u srijedu potpredsjednika srbijanske Vlade Čedomira Jovanovića, s kojim je razgovarao o odnosima dviju zemalja i njihovim očekivanjima na putu u Europsku uniju.

Kako je priopćeno iz Ureda predsjednika, na sastanku je obostrano pozdravljena liberalizacija viznog režima te je istaknuto očekivanje da će se i dalje nastaviti s rješavanjem otvorenih pitanja između dviju zemalja.

U priopćenju se dodaje kako je u pogledu predstojećeg summita Europske unije u Solunu izraženo očekivanje da će on potvrditi daljnje jačanje perspektiva država jugoistočne Europe na putu prema EU.

Pritom je istaknuta važnost provođenja reformi u svakoj zemlji pojedinačno, ali i provođenje međunarodno preuzetih obveza.

Potpredsjednik Jovanović posebno je upozorio na pozitivne efekte uzajamne podrške zemalja regije u njihovim naporima da ostvare članstvo u EU, kaže se u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Potpredsjednik srbijanske Vlade boravi u srijedu u jednodnevnom posjetu Hrvatskoj na poziv hrvatskog ministra za europske integracije Nevena Mimice. Tijekom jutra on je razgovarao i s ministrom vanjskih poslova Toninom Piculom a trebao bi se sastati i s premijerom Ivicom Račanom.

(Hina) pp/br maš

Pročitajte više