Predsjednik Mesić u prelogu na obilježavanju 10. obljetnice Međimurske županije

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Preloga, održanoj u sklopu obilježavanje 10. obljetnice Međimurske županije.
U prigodnom govoru okupljenim vijećnicima i ostalim uzvanicima Mesić je istaknuo uspješnost međimurskog gospodarstva, zalažući se za poticanje izvoza gotovih proizvoda.

Govorio je i o razvojnim prioritetima, uključujući i izgradnju autocesta. Naglašavajući važnost uključivanja Hrvatske u euroatlantske integracije, predsjednik Mesić je napomenuo da su preduvjeti za to suradnja s Haaškim sudom, povratak izbjeglica i rješavanje pitanja njihove imovine.

U Prelogu se hrvatski predsjednik susreo sa slijepim učenicima iz Međimurske županije koji su uključeni u redoviti sustav školovanja, a u 18 sati bit će nazočan nogometnoj utakmici između ekipa Ureda predsjednika i Međimurske zaklade solidarnosti - "Katruža". Cjelokupan prihod od nogometnog susreta namijenjen je kupnji osobnog računala za učenicu sedmog razreda osnovne škole Martinu Belić iz Preloga.

Predsjednik Mesić sudjelovat će večeras i na svečanoj akademiji u povodu 10. obljetnice Međimurske županije u čakovečkom Centru za kulturu.

Obljetnica Međimurske županije održava se na 332. godišnjicu pogibije hrvatskog bana Petra Zrinskog i kneza Frana Krste Frankopana.

(Hina) vhač mć



Pročitajte više