Predsjednik Uprave 3. maja u prošloj godini "na reprezentaciju" potrošio 430.000 kuna

BRODOGRADILIŠTE 3. maj nalazi se pred stečajem i duguje više od dvije milijarde kuna, a predsjednik Uprave Željko Starčević samo je "na reprezentaciju" u prošloj godini utrošio 430.000 kuna. Nadzorni odbor traži detaljno izvješće o troškovima.

Val optužbi zbog "neodgovornog upravljanja tvrtkom i pogodovanja pojedinim kooperantima i dobavljačima" na Starčevićev račun je sasula predsjednica Radničkog vijeća brodogradilišta, ujedno i Starčevićeva bivša supruga, Nada Jelinić-Starčević, koja je svoje pritužbe uputila Ministarstvu gospodarstva, članovima Nadzornog odbora i premijerki Jadranki Kosor. Kao dokaz Starčevićeve neracionalnosti spominje se i korištenje rent-a-car vozila, među kojima i luksuznog terenca Audi Q7.

Starčević je funkciju preuzeo nakon što je bivši predsjednik Uprave Denis Vukorepa u listopadu 2008. dao neopozivu ostavku. Vukorepa je odstupio jer je bio nezadovoljan radom Uprave, a zatražio je i da Starčević podnese ostavku, ali se to nije dogodilo pa sam se povukao.

Na reprezentaciju 430.000 kuna, za donacije 370.000 kuna, od čega 200.000 kuna NK Rijeci

Da je uistinu potrošio 430.000 kuna u 2009. godini na reprezentaciju, Starčević je potvrdio Jutarnjem listu, ali je naveo kako se iza optužbi o rasipništvu i pogodovanju krije isključivo privatna pozadina. Navodi i kako su ranijih godina ti troškovi bili i dvostruko veći. Također, priznao je da Uprava povremeno koristi usluge rent-a-cara, ali je kazao kako je to "isključivo zato jer imaju samo jedno službeno vozilo".

Starčević je potvrdio i kako je u prošloj godini 3. maj na donacije potrošio 370.000 kuna, od čega je najviše, 200.000 kuna, dano NK Rijeci na osnovi ranije sklopljenog ugovora o sponzorstvu, a po 30.000 kuna je išlo rukometašima Zameta i vaterpolistima Primorja, dok su manji iznosi plaćeni udrugama roditelja osoba poginulih u ratu te sindikatima.

Pročitajte više