Predsjednik uprave: Cilj je da Karlovačka pivovara zauzme vodeće mjesto

NOVI predsjednik Uprave Karlovačke pivovare Alle Ypma izjavio je danas novinarima kako je njegov poslovni cilj da Karlovačka pivovara na hrvatskom tržištu s druge pozicije zauzme vodeće mjesto po prodaji piva.

Da bi se to postiglo, nije dovoljno ime Heineken, ustvrdio je Ypma dodavši da napredak najviše ovisi o zaposlenicima te da da je zato Karlovačka pivovara ovih dana potpisala sa sindikatom kolektivni ugovor o pravima, među ostalim, i o rastu plaća shodno porastu cijena na malo za 2,1 posto.

Novoimenovani predsjednik Uprave Karlovačke pivovare Alle Ypma, koji se danas predstavio novinarima, zamijenio je tranzicijskog menadžera Tona Bluema koji je u jednomjesečnom tranzicijskom razdoblju od 1. travnja, od kada je većinski vlasnik Karlovačke pivovare postao nizozemski Heineken, priveo kraju poslove vezane uz preuzimanje uprave od dosadašnjeg vlasnika Lukšić grupe, odnosno Southern Breweries Establishment (SBE).

Heineken Adria d.o.o. u vlasništvu tvrtke Heineken vlasnik je 68,8 posto temeljnog kapitala, a 18. travnja objavio je ponudu za kupnju preostalih 510.448 dionica Karlovačke pivovare koje daju pravo glasa na Glavnoj skupštini dioničara.

Pročitajte više