predsjednik upravnog vijeća HZZO-a odbacuje optužbe za revanšizam

PREDSJEDNIK Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Stjepan Bačić odbacio je danas izjavu direktorice HZZO-a Ljubice Đukanović da je prijedlog za njezino razrješenje "revanšizam".

"Nepoznato nam je kojoj političkoj stranci ili opciji gospođa Đukanović pripada, niti nas to interesira. Do predloženog razrješenja došlo se zbog zatečenog stanja u sustavu zdravstva, za koje se odgovornom smatra i direktorica HZZO-a, što je navedeno u obrazloženju", stoji u Bačićevu priopćenju.

Novi predsjednik Upravnog vijeća HZZO-a navodi da se na sjednici Vijeća održanoj 2. veljače Ljubica Đukanović nije uključivala u raspravu o stanju u sustavu zdravstva i HZZO-a otvorenoj za sve nazočne, nego je samo izjavila da će se o svemu pismeno očitovati.

Bačić tvrdi da je direktorica HZZO-a na konferenciji za novinare pogrešno tumačila obrazloženje o raskidu ugovora sa zdravstvenim ustanovama, što je krajnja mjera koja joj stoji na raspolaganju, a da je koristila sve druge metode nadzora, dugovi ne bi dosegnuli sadašnju zabrinjavajuću razinu.

(Hina) xmt ymd

Pročitajte više