PREDSTAVLJEN PREDPROGRAM 55. DUBROVAČKIH LJETNIH IGARA

U Kneževom dvoru u Dubrovniku danas je predstavljen predprogram 55. dubrovačkih ljetnih igara u čijem će dramskom programu biti izvedena repriza tri prošlogodišnje premijere i to: "Radionice za šetanje, pričanje i izmišljanje" Nataše Rajković i Bobe Jelčića, Maggelijeva "Grižula" te "Amfitrion" Janusza Kice.

Ravnatelj Igara Ivica Prlender rekao je kako će od premijernih naslova u ovoj sezoni biti izveden Vojnovićev "Ekvinocijo" koji će po prvi put biti rađen na otvorenom scenskom prostoru na otoku Lokrumu i to u režiji Joška Juvančića.

Bit će također izvedena i dječja predstava "Otok na kojem je vrijeme stalo" koja bi se trebala igrati na otočiću Supetru ispred Cavtata.

Za drugu dramsku premijeru predviđena je praizvedba jednog suvremenog hrvatskog dramskog teksta, ali kojeg ravnatelj još uvijek nije htio otkriti.

Kad je u pitanju glazbeni program on će započeti nastupom Zagrebačke filharmonije, a završiti nastupom ruskog Simfonijskog orkestra na Boškovićevoj poljani.

Kao posebnu atrakciju Ivica Prlender najavio je nastup operne primadone Luciane D'Intino 20. kolovoza koja je u ovom trenutku i najbolji svjetski mezosporan.

U glazbenom dijelu programa nastupit će i Varaždinski komorni orkestar, Dubrovački simofonijski orkestar, Zagrebački solisti, Bartok kvartet, Švedski kraljevski zbor "Romeo i Julija", te brojni drugi izvođači. Bit će i folklornih priredbi, a nastupit će ansambli "Lado" iz Zagreba i "Linđo" iz Dubrovnika.

Kao jedna od novosti ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara najavljena je suradnja s Baletom HNK-a iz Zagreba, a u skorim razgovorima s ravnateljem Dinkom Bogdanićem bit će dogovoren i scenski prostor, kao i predstava koja će se izvesti na 55. dubrovačkim ljetnim igrama.

Izražavajući zadovoljstvo pripremljenim predprogramom ministar kulture Božo Biškupić kazao je kako je Dubrovnik mjesto susreta i dijaloga kultura, te kako će Ministarstvo kulture dati punu potporu realizaciji programa, te umjetnicima koji će u njemu sudjelovati.

(Hina) hš ln

Pročitajte više