PREDSTAVLJEN PROGRAM "OSJEČKOG LJETA KULTURE"

Predstavnici osječkog Gradskog poglavarstva i Organizacijskog odbora "Osječkog ljeta kulture" predstavili su danas ovogodišnji program te kulturne priredbe, tijekom koje će, u srpnju i kolovozu, biti upriličene kazališne predstave, izložbe, filmske projekcije, koncerti te književni susreti.

Predsjednica Organizacijskog odbora, Jasminka Mesarić, izvijestila je na konferenciji za novinare da će ovogodišnje "Osječko ljeto kulture" imati dvije kazališne premijere - "Rosencrantz i Gulidestern su mrtvi", autora Toma Stopparda i redatelja Zlatka Svibena te "Kneja, vilinska šuma", Lidije Bajuk-Pecotić, u režiji Dubravke Crnojević Carić.

U kazališnom dijelu programa, uz ostale, nastupit će sa svojim predstavama ansambli zagrebačkoga i splitskoga HNK-a, Gradsko kazalište Brno, bečki Moki Theater, te Kazališna skupina "Madhouse", rekao je savjetnik za kazališne programe Zlatko Sviben.

Savjetnik za književne, likovne i filmske programe, Zvonko Maković, najavio je da će se u sklopu likovnog djela priredbe održati izložbe nove hrvatske skulpture, nove osječke likovne scene te izložba nalaza keramike i stakla, pronađenih pri nedavnim arheološkim iskapanjima kod osječke Galerije "Waldinger".

U glazbenom dijelu programa, uz ostale, nastupit će Panonska filharmonija iz mađarskog grada Pečuha, Zagrebački gitaristički kvartet, etno glazbenica Tamara Obrovac, a kao jednu od atrakcija ovogodišnjega "Osječkog ljeta kulture", Organizacijski odbor najavio je koncert poznatoga hrvatskog pijanista Maksima Mrvice.

Organizatori "Osječkog ljeta kulture" ističu kako "finacijska konstrukcija još nije zatvorena", da će osječko Gradsko poglavarstvo programe financirati sa 600.000 kuna, no da od Ministarstva kulture RH i Osječko-baranjske županije još nemaju povratnu informaciju o sufinanciranju priredbe.

(Hina) xvuč ysp

Pročitajte više