Predstavljena knjiga Ivice Relkovića "Haaški recital Vuka Draškovića"

Zagrebački nakladnik Susret predstavio je večeras u Muzeju Mimara u Zagrebu knjigu novinara Ivice Relkovića "Haaški recital Vuka Draškovića".

Knjiga "Haaški recital Vuka Draškovića" (252 str.) u tri poglavlja raščlanjuje političku i književnu djelatnost aktualnoga ministra vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuka Draškovića.

Relković u njoj govori o kontinuitetu velikosrpske politike kroz pisana djela i politički rad srpskoga književnika Vuka Draškovića te o stoljetnoj nespremnosti hrvatskih institucija na pripremljenu velikosrpsku agresiju.

O knjizi su večeras govorili povjesničar Josip Jurčević, književnik Toma Podrug, svećenik isusovac Vladimir Horvat i autor knjige Ivica Relković.

Jurčević je rekao kako oni koji su vladali Hrvatskom tijekom XX. stoljeća nisu bili dorasli upravljanju jer ju ni jedanput nisu pripremili za nastupajuće promjene. No, hrvatski se narod unatoč tomu sam na dobrovoljačkom temelju obranio od velikosrpske agresije i pobijedio u Domovinskom ratu, rekao je.

Knjiga je opomena hrvatskim institucijama koje uporno šute, kazao je Jurčević i dodao kako je još i danas živa velikosrpska agresija u vidu tvorevine Republike Srpske te kako se u Srbiji ona može otkriti u govorima i nastupima Vuka Draškovića.

Podrug je rekao kako je Srbija do 1918. godine za Hrvate bila jedna egzotična zemlja, napomenuvši kako su do tada zbog nepostojanja mostova dvije zemlje bile čak i fizički odvojene.

Ivica Relković (1964.) je novinar Radija Marije i kolumnist sarajevskoga Katoličkog tjednika. Objavio je više knjiga, među ostalima i knjigu "Subjekt slobode".

(Hina) xmk yjn

Pročitajte više