Predstavljena knjiga ˝Nizbrdo do vrha˝ Bože Šimleše

KNIGA ´Nizbrdo do vrha´ profesora književnosti i filozofije i novinara Bože Šimleše predstavljena je  u punoj dvorani Novinarskog doma.

Knjiga donosi autorove kronološke zapise i komentare hrvatskog sporta od pobjede Ive Majoli u Parizu, Gorana Ivaniševića u Wimbledonu, bronce ´vatrenih´ nogometaša u Francuskoj, svjetskih i europskih odličja rukometaša, vaterpolista, košarkaša, boćara, veslača pa sve do Janičinih olimpijskih medalja (tri zlatne i jedne srebrne). Također, tu je i oproštaj ´hrvatskog nogometnog bana´ Zvonimira Bobana na Maksimiru.

Zapisi i komentari objavljivani su u hrvatskim dnevnim i tjednim listovima.

Time je autor zaokružio svojevrsnu sportsku trilogiju jer su prije ove izašle knjige ´Sportske bitke za Hrvatsku´ i ´Treće poluvrijeme´.

O knjizi su večeras govorili ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Mirko Galić, redovni profesor na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu Dragan Milanović, ravnatelj Instituta ´Ivo Pilar´ Vlado Šakić i predsjednik Nadzornog odbora Školske knjige Ante Žužul.

Ukupan prihod od prodaje knjiga namijenjen je pomoći u školovanju djece novinara stradalih u Domovinskom ratu.

Bože Šimleša, rođen 1948., novinarstvom se intenzivnije bavi od studentskih dana. Radio je u mnogim Vjesnikovim izdanjima, a bio je i glavni i odgovorni urednik tjednika ´Vikend´ od 1991. do 1992. Za uređivanje i pisanje rubrike ´Arena je pozvana´ dobio je najveću novinarsku nagradu ´Zlatno pero´ 1983. Nositelj je Spomenice Domovinskog rata 1991.-1992. Autor je više knjiga.

Direktor Hrvatske poštanske banke Mato Filipović predao je večeras stipendiju za školovanje Bojana Glavaševića, sina u Domovinskom ratu stradalog Siniše Glavaševića, koju je u Bojanovo ime primio predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Dragutin Lučić-Luce.

Knjigu ´Nizbrdo do vrha´ izdala je izdavačka kuća ´Naklada Slap´ iz Jastrebarskog.

Pročitajte više