Predstavljeni najnoviji naslovi biblioteke ˝Stribor˝

U ˝POVODU osmoga rođendana biblioteke za djecu ´Stribor´ nakladničke kuće Znanje danas su u Gradskoj knjižnici, uz prigodnu svečanost, predstavljeni ovogodišnji naslovi te biblioteke.

Riječ je o knjigama ´Panika u nacionalnom parku´ Nikole Pulića, ´Bum Tomica´ Silvije Šesto, ´Pustolovina u 3D´ Jasminke Ortavec, ´Tajna tužnog psa´ Hrvoja Kovačevića, ´Djevojčica iz Afganistana´ Deborah Ellis, ´Poštarska i druge bajke´ Karela Čapeka i ´Najljepše bajke´ braće Grimm.

Urednica Biblioteke Vera Barić kao posebno zanimljivu izdvojila je svjetski hit za djecu knjigu ´Djevojčica iz Afganistana´ čija je autorica sav prihod od prodaje u svijetu namijenila obrazovanju malih Afganistanki u pakistanskim izbjegličkim logorima.

Grimmove bajke, koje su do danas u svijetu i kod nas doživjele brojna izdanja, objavljene su u novom prijevodu, ali su opremljene najstarijim ilustracijama pojedinih bajki.

´Poštanske i druge bajke´ češkog književnika Karela Čapeka na hrvatski je preveo Predrag Jirsak, a ilustracije iz originalnog češkog izdanja izradio je Karelov brat Josef.

Govoreći o domaćim autorima s posebnim osvrtom na Pulića, recenzentica Hrvojka Mihanović-Salopek istaknula je kako je taj vrsni autor i u svojoj najnovijoj knjizi fasciniran prirodnim ljepotama nacionalnog parka Krka - svojim rodnim zavičajem.

Jasminka Ortavec, novo ime na sceni dječjeg književnog stvaralaštva, radnju svog prvog romana smjestila je u treću dimenziju, virtualnu stvarnost, dok Hrvoje Kovačević u svakoj pojedinoj pripovijetki u knjizi ´Tajne tužnog psa´ otkriva po jednu djeci zanimljivu tajnu.

Uprava nakladničke kuće Znanje, u povodu osmogodišnjice postojanja njihove biblioteke Stribor, na današnjoj je svečanost obećala da će od Nove godine, cijene Striborovih izdanja biti niže za deset posto.

Pročitajte više