Predstavnik Rusije u UN-u: Vrlo brzo ćemo ostvariti glavni cilj

Foto: EPA

STALNI predstavnik Rusije pri UN-u izjavio je da Moskva napreduje u Ukrajini i da će istočne regije Donjecka i Luhanska biti "oslobođene vrlo brzo", prenosi BBC.

"Čini mi se da ima pomaka. Nitko nije obećavao rezultat za tri dana ili tjedan dana. Sada neki stručnjaci uvjeravaju da je ruska vojna operacija zastala i da ide puno sporije od planiranog. Ali napretka ima, nastavlja se i to je jasno kao dan", rekao je za BBC Vasilij Nebenzia.

Na upit priznaje li da je prvobitni plan da se preuzme Kijev i tamo instalira proruski režim potpuno propao, kaže: "Ne znam ništa o takvim planovima. Nitko iz ruskog zapovjedništva nikada nije rekao naglas da Moskva namjerava preuzeti kontrolu nad Kijevom tako što će tamo postaviti marionetsku vladu."

Glavni cilj

"Razmjer vaših gubitaka u proteklih 100 dana je nevjerojatan. Ljudi koji žive u Rusiji bili bi apsolutno šokirani ovim brojkama kada bi znali za njih", komentirao je novinar BBC-ja. Nebenzia je rekao da se gubici ne mogu potvrditi.

"Kao što sam rekao, oni se službeno ne objavljuju, a tijekom bilo kakvog sukoba strane imaju tendenciju uvelike napuhavati gubitke jedna drugoj. Ne mogu vam reći brojke i ne mogu komentirati", odgovorio je Nebenzia.

Prema njegovim riječima, sada je glavni cilj oslobađanje Donbasa. "Samo dajte vremena... i vidjet ćete oslobođene oblasti Donjecka i Luhanska. I nadam se da će se to dogoditi vrlo brzo", zaključio je.

Pročitajte više