Prekinuta blokada na Filozofskom: Izgubili smo ovu bitku, ali nije gotovo

POBUNJENI studenti Filozofskog fakulteta prekinuli su blokadu. Kako neslužbeno doznajemo, priznaju "da su ovu bitku izgubili", jer ih je izigrala uprava fakulteta, koja nije napravila ni najmanji pritisak na Ministarstvo znanosti da osigura novac za školarine.

"Procijenili smo da je bolje usmjeriti se na daljnje akcije,  a ne trošiti energiju na sporove s upravom. Oni su marginalni, važno je Ministarstvo, koje donosi odluku o financiranju. Krećemo već sutra u nove akcije, s plenumom u 20 sati", poručili su s Filozofskog.

Jučer su zatražili smjenu dekana Borasa, ali ne samo smjenu, nego i otkaz zbog nasilnog oduzimanja fotoaparata studentici koja je potom otišla na Hitnu pomoć.

Ministar znanosti Radovan Fuchs ovom se prilikom, smatraju sveučilištarci s Filozofskog, izvukao, jer mu je mandat pri kraju, a za novi, nakon 4. prosinca, nema gotovo nikakve šanse. Borba za javno financirano obrazovanje se nastavlja, ali ova blokada je prekinuta. Uklonjene su sve barikade na ulazu na parkiralište, upravu i dekanat.

Pročitajte više