Puljani preko interneta kupovali igraću konzolu i mobitel, ostali bez velikog novca

Foto: Shutterstock

PULSKA je policija jučer zaprimila dvije prijave računalnih prevara u kojima su dvije osobe oštećene za veći novčani iznos. Radi se o 31-godišnjaku koji je pokušavao kupiti igraću konzolu i 38-godišnjaku koji je kupovao mobitel. 

Pokušavajući kupiti igraću konzolu putem aplikacije, 31-godišnjak je 15. prosinca pristupio na internetsku stranicu za kupoprodaju. Kada je trebalo platiti, nepoznati počinitelj ga je naveo na lažnu stranicu aplikacije preko koje je trebao uplatiti traženi iznos.

Tada mu je "31-godišnjak uplatio iznos od nekoliko tisuća kuna putem usluge za zaštitu sigurne kupnje, nakon čega je nepoznata osoba s njegovog računa skinula nekoliko desetaka tisuća kuna", izvijestila je policija.

Gotovo ista stvar dogodila se i 38-godišnjaku koji je preko internetske stranice za kupoprodaju pokušao kupiti mobitel. Nakon što je uplatio nekoliko tisuća kuna putem "usluge za zaštitu sigurne kupnje, s njegovog računa je nepoznata osoba skinula još nekoliko desetaka tisuća kuna", kažu iz policije.

Pročitajte više