Premijer Račan ne želi komentirati presudu Mirku Norcu i tzv. gospićkoj skupini

PREDSJEDNIK SDP-a i predsjednik Vlade Ivica Račan odbio je večeras komentirati izricanje nepravomoćne presude Mirku Norcu i tzv. gospićkoj skupini na Županijskom sudu u Rijeci te najnovija događanja u cetinskoj krajini nakon izricanja te presude, rekavši kako "ne želi komentirati presudu jer to nije dobro da čini kao predsjednik Vlade, tim više što je riječ o presudi koja nije pravomoćna".

"O tome možemo više razgovarati kada presuda bude pravomoćna" rekao je Račan prije večerašnje sjednice Predsjedništva SDP-a.

"Ono što sada očekujem od drugih, a i sam radim, je da se poštuje pravna država, i proces kojim se Hrvatska dokazuje da je pravna država. To znači da sam ožalošćen ako bi se osporavanje ove presude događalo na ulici. Hrvatska je pravna, a ne samo demokratska država i to osporavanje presude može biti u sudnici, a ne na ulici", rekao je premijer Račan.

Dodao je kako "duboko vjeruje da će se s mnogih strana dati doprinos Hrvatskoj kao pravnoj državi" te da "to očekujem u ovom trenutku".

Pročitajte više