Preminuo bivši menadžer grupe "The Doors" Danny Sugerman

BIVŠI menadžer grupe "The Doors" Danny Sugerman, koji je u mladosti vodio karijeru popularnog američkog rock sastava a ostatak života brinuo se za njihovu ostavštinu, preminuo je od raka pluća, objavili su njegovi suradnici.

Sugerman (50), koji je preminuo u srijedu u svojem domu, oživio je interes za bend napisavši 1980. zajedno s novinarem Jerryjem Hopkinsom knjigu o grupi "No One Here Gets Out Alive" koja je postala bestseller.

Bio je i tehnički savjetnik na Stoneovu filmu "The Doors" iz 1991. u kojemu je Val Kilmer uvjerljivo utjelovio karizmatičnog frontmana benda Jima Morrisona.

"Danny je bio najveći fan Doorsa na svijetu", rekao je bubnjar Doorsa John Densmore. "Nitko nije volio Jima kao on", rekao je.

Doista, sam Sugerman u knjizi o Doorisma napisao je: "Uvjeren sam da je Jim Morrison bio Bog".

The Doors, poznati po pjesmama kao što su "Light My Fire" i "Riders on the Storm" na vrhuncu slave bili su kasnih 1960-ih. Sugerman im se pridružio nakon jednog njihovog koncerta kada je imao samo 14 godina.

Odgovarao je na pisma obožavatelja i skupljao novinske članke i kritike sve dok ga Morrison nije zaposlio kao pomoćnika menadžera. Nakon prerane Morrisonove smrti 1971. od srčanog udara, nastavio je voditi poslove Densmorea, klavijaturista Rayja Manzareka i gitarista Robbyja Kriegera.

Pročitajte više