Preminuo Drago Cvitanovich, vlasnik slavnog restorana u New Orleansu

Screenshot: YouTube

DANAS navečer, u 94. godini života u New Orleansu, preminuo je Drago Cvitanovich, vlasnik slavnog restorana u tom gradu, koji se proslavio po kamenicama.

Cvitanovich je u New Orleans došao je tijekom Drugog svjetskog rata iz Igrana kod Makarske, a nakon dolaska u SAD zaljubio se u Hrvaticu Klaru Buconić, rodom iz Dubrovnika.

Nakon što je neko vrijeme proveo radeći u tuđim restoranima, Drago je otvorio vlastiti te ga s vremenom pretvorio u lanac restorana pod imenom Drago's. Restoran se isticao po ponudi plodova mora, a zaštitni znak bile su im kamenice.

"Težak dan za obitelj"

Lanac restorana posluje već skoro 50 godina, na tri lokacije. Dragini sinovi navode kako je uspjeh restorana rezultat marljivosti njihovog oca.

"Ovo je težak dan za sve nas, ali u drugu ruku, ovo je i proslava. Smrt često postane proslava koja slavi život, a moj je otac živio američki san", kazao je Gerry Cvitanovich, Dragin najmlađi sin.

Gerry i Tommy, Dragini sinovi, sada nastavljaju s obiteljskim poslom. Ističu kako će dati sve od sebe.

"Učio sam o svemu promatrajući njega, to kako je on postupao s drugima, kakav je bio prema mojoj mami. To je bila vrijedna lekcija, neće biti lako popuniti prazninu koja ostaje iza njega", kazao je Gerry.

Pročitajte više