Preminuo nagrađivani vinar Zlatan Plenković

Foto: Facebook/Zlatan Otok

SINOĆ je preminuo poznati hvarski vinar Zlatan Plenković. Nagrađivanom vlasniku vinarije Zlatan Otok pozlilo je na trajektu tijekom putovanja Split-Stari Grad, javlja dalmatinskiportal.hr.

Preminuo je nakon što mu je pozlilo a nije mu pomogao ni pokušaj reanimacije liječnika koji se nalazio na trajektu, potvrdili su u petak u splitskom KBC-u.

Plenković je imao  temperaturu i na trajektu mu je pozlilo, rekli su dežurni liječnici u splistkom KBC-u.

Koordinator Jadrolinijinog plovnog područja Split Ante Mrvica je rekao kako je trajekt isplovivši iz splitske Gradske luke bio na polovici puta prema Hvaru te se nakon što je Plenkoviću pozlilo vratio u Grdasku luku Split.

"Po dolasku u Gradsku luku Plenković je iz broda premješten u kola Hitne medicinske pomoći a nakon toga trajekt je ponovno isplovio prema Hvaru," kazao je Mrvica.

Časopis "Svijet u čaši" proglasio je Plenkovića 2015. i 2007. godine za vinara godine u Hrvatskoj.

Plenković je nerijetko dobivao nagrade za svoja vina, više od deset puta proglašen je najboljim na Sabatini. Posljednju je nagradu dobio u Francuskoj, gdje je njegovo vino uvršteno među deset najboljih na svijetu.

Plenković će ostati zapamćen po crnom "Zlatnom otoku" ili pak bijelom "Pošipu", jednima od najboljih vina u zemlji i inozemstvu.

Pročitajte više