Preokret u slučaju Mraović: Pronađene fotografije ozljeda američke košarkašice

FOTOGRAFIJE ozljeda koje je američka košarkašica Ilisha Jarrett zadobila tijekom incidenta u gospićkom hotelu Ante, pronađene su nakon što nisu bile dostupne na prvom saslušanju pred istražnim sucem Županijskog suda u Gospiću.

Jarret je rekla kako je sredinom travnja, kada se dogodio incident s gospićkim tajkunom Josom Mraovićem, policija na uviđaju napravila pet fotografija modrica na njezinom tijelu - posljedica Mraovićevog teškog seksualnog napada.

"Fotografije su iz policije jutros stigle u Županijsko državno odvjetništvo u Gospiću i mi ih odmah prosljeđujemo kolegama u Rijeku koje su preuzele slučaj." – rekao je jučer županijski državni odvjetnik u Gospiću Pavao Rukavina za Novi list.

Rukavina nije znao potpuno razjasniti zašto fotografije do sada nisu bile u sudskom spisu kao što je uobičajeno. Jedino se zna da su zapele na liniji gospićka policija - gospićko Županijsko državno odvjetništvo.

"Mi smo maksimalno profesionalno i po zakonu odradili sve što se od nas tražilo." – tvrdi šef gospićke policije Željko Jurković, dodajući da su fotografije dostavili zajedno s posebnim izvješćem u kojem je bio opis kaznenog djela.

Načelnik Jurković kaže da fotografije nisu snimljene u policiji kao što se dosad govorilo, već u bolnici gdje je oštećena bila na pregledu, te da je košarkašicu fotografirao policijski tehničar koji je bio na uviđaju.

Zanimljivo je da Mraovićev odvjetnik Velimir Došen tvrdi kako za njega i njegovog štićenika fotografije s ozljedama uopće ne postoje.

"Takvih slika u sudskom spisu nema i za nas one ne postoje. Razgovarat ćemo kad se pojave. Čak i da postoje, treba vidjeti što je na njima. Moj klijent je spokojan, siguran je da nije ništa optužujuće, jer ništa nije učinio." - tvrdi Došen.

Pročitajte više