Prepoznat mrtvi ronilac iz splitske gradske luke: Kobno ronjenje na dah kapetana Rivića

MRTVI ronilac, jučer pronađen 30 metara od lukobrana splitske gradske luke, 50-godišnji je Zlatko Rivić, kapetan fregate HRM-a, voditelj tima Zapovjedno-operativnog središta.

Rivića je u ronilačkom odijelu pronašao drugi ronilac, i to na više od 12 metara dubine. Kako doznajemo, ronio je na dah. Na splitskoj Patologiji prepoznao ga je brat. Nakon obdukcije trebao bi biti poznat uzrok smrti.

Zamjenik zapovjednika diverzantske bojne

Rivić je pripadnik Oružanih snaga od 1991. godine. Bio je i zamjenik zapovjednika 352. diverzantsko-roniteljske bojne, a obnašao je i dužnosti višeg savjetnika za regiju Uprave za međunarodnu vojnu suradnju, višeg stručnog savjetnika u Službi za međunarodnu obrambenu suradnju MORH-a te časnika za operacije potpore Odjela za operativne poslove Zapovjedništva HRM-a.

Za svoj rad više je puta pohvaljivan i nagrađivan. Odlikovan je Spomenicom domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti te medaljama Ljeto i Oluja. Rivić je završio Vojno diplomatsku školu, tečaj za promatrače UN-a te Opći tečaj za stožerne časnike pomorskih snaga u Italiji.

Ministar Davor Božinović uputio je brzojav sućuti obitelji Rivić.

Pročitajte više