ČETVEROSTRUKO UBOJSTVO U DALMACIJI

Presica šibenske policije o četverostrukoj likvidaciji neće biti danas nego sutra

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

CIJELU je noć trajao očevid na tri mjesta zločina u Vodicama i Šibeniku nakon što je Branko Koloper ubio stečajnu upraviteljicu Radojku Danek, njenog supruga Marija, Tonija Šparadu, direktora tvrtke Sabirač i jednog od vjerovnika propale pekare, te Tedija Slamića, vlasnika lanca Djelo, također jednog od vjerovnika Koloperovog Matkola.

Očevid je nastavljen i jutros.

"Na Ražinama i u Vodicama, gdje su pronađena tijela, završen je očevid te ćemo uskoro objaviti rezultate. Održat će se i press-konferencija u jutarnjim satima", kazao je glasnogovornik šibenske policije Šime Pavić za Šibenik.in jutros. No, presica će se održati sutra u jutarnjim satima ne danas.

Kronologija ubojstva

Izvor blizak istrazi otkrio nam je što se događalo nakon četverostrukog ubojstva u Dalmaciji.

U 12 sati i 50 minuta djelatnice poslovnice Djelo u Vodicama začule su pucnjeve. Izašle su na cestu i ugledale Mercedes u kojem se za život borio njihov šef, izvršni direktor tvrtke Tedi Slamić. Teško je disao i pomicao se. Policija i hitna pomoć bile su na putu. Svjedoci su zapisali registraciju Škode za koju su smatrali da je sivi Jeep.

Pola sata kasnije po Šibeniku i Vodicama pročulo se za ubojstvo.

U 13 sati i 20 minuta u zaključanom skladištu tvrtke Matkol u Ražinama nalaze se tri osobe. Njihova rodbina alarmira nadležne službe. Zabrinuti su jer se sudionici sastanka ne javljaju na mobitele. Kažu da su još ujutro otišli na sastanak s Brankom Koloperom.

Dolaze vatrogasci. Prostor je zaključan. Kucaju i dozivaju. Tad provaljuju. Nalaze tri tijela.

U 13 sati i 35 minuta policija identificira Radojku Danek, gradsku vijećnicu HDZ-a i stečajnu upraviteljicu ubojičine tvrtke. Prepoznaju njenog supruga i jednog vjerovnika. Potvrđuje se sumnja da ih je ubojica pozvao na sastanak i ondje ubio.

Postavlja se pitanje jesu li oni ubijeni prvi.

Izvor blizak istrazi s kojim smo razgovarali smatra da jesu: "On je najvjerojatnije prvo ubio njih troje. Znamo da su na sastanak bili pozvani ujutro, a onda se nisu nikome javljali, zato su vatrogasci morali provaliti, jer je prostor bio zaključan. Postoji sumnja da je ubojica najprije njih lišio života, a onda otišao po Tedija Slamića", kaže naš sugovornik, izrazivši sumnju da je Slamić trebao biti s njima na sastanku.

Vodice su od pogona u Ražinama udaljene 20 do 25 minuta. Ako je prvo ubio Slamića, do tvrtke bi Koloper stigao oko 13 sati i 15 minuta, što bi značilo da se mogao mimoići s policijom.

Oko 14 sati policija ispituje obitelji ubijenih. Pod zaštitu stavlja sve za koje smatra da bi mogli biti u opasnosti jer je ubojica u bijegu. Štite i kuću u kojoj živi majka ubijenog Tedija Slamića. Pokrivaju kuće u vlasništvu ili posjedu Branka Kolopera. 

U 16 sati i 30 minuta policija blokira ulice. Najprije onu gdje živi potencijalni ubojica, a zatim i izlaze iz gradova, gdje provjeravaju sva vozila nalik onome za kojim se traga.

U 19 sati Branko Koloper pronađen je mrtav pored svog automobila parkiranog nedaleko od Vodica.

Mjesto ubojstva kod TLM-a, gdje je ubijeno troje ljudi

 

Mjesto ubojstva šibenskog poduzetnika

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz masakr u Vodicama i Šibeniku instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ubojstvo šibenik

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više