Horvatinčić proglašen krivim za pomorsku nesreću: Ne ide u zatvor, smije upravljati brodom

Foto: FAH

TOMISLAV HORVATINČIĆ proglašen je krivim te osuđen na godinu i osam mjeseci uvjetne kazne, a mora platiti i odštetu od 167 tisuća kuna, jer je kriv za pomorsku nesreću u primoštenskom akvatoriju u kojoj je 16. kolovoza 2011. poginulo dvoje talijanskih nautičara, bračni par Salpietro, odlučio je u srijedu Općinski sud u Šibeniku. U zatvor ide ako u roku od tri godine ponovi kazneno djelo, no nije mu zabranjeno upravljanje brodom.

Pravorijek suda pročitala je na današnjem ročištu sutkinja Maja Šupe.

Nezadovoljan DORH, nezadovoljni odvjetnici

Tužiteljica Irena Senečić kazala je nakon izricanja presude da u državnom odvjetništvu nisu zadovoljni blagom kaznom koja je Horvatinčiću dosuđena te da će se žaliti na ovakvu presudu.

Nije zadovoljan niti poduzetnikov odvjetnički tim koji također najavljuju žalbu, tvrdeći kako su dokazali kako su svemu kumovale nesretne okolnosti, ali i činjenica da su Talijani želeći izbjeći sraz skrenuli jedrlicom i presjekli put Horvatinčićevom gliseru.

Podsjećamo, Horvatinčića se teretilo da je 16. kolovoza 2011. u moru kraj Primoštena skrivio nesreću u kojoj je poginuo talijanski bračni par. Svojim gliserom Horvatinčić je naletio na njihovu jedrilicu, prilikom čega su Talijani ubijeni.

Tražio odštetu od obitelji poginulih Talijana


Tvrtka Tomislava Horvatinčića tražila je 250 tisuća eura odštete od obitelji talijanskih nautičara stradalih u pomorskoj nesreći kod Primoštena. Postupak se vodi na Trgovačkom sudu u Splitu.

Riječ je o tvrtki Santa Marina na koju je bila registrirana i jahta kojom je Horvatinčić udario u jedrilicu talijanskog para.

Uskoro opširnije...
 

Pročitajte više