Pretjecao, zabio se u auto, odletio na kuću, završio na krovu. Petero ozlijeđenih

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

U ponedjeljak oko 15:45 u Zagrebačkoj ulici u Turčinu dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno pet osoba, objavila je policija.

"Muškarac starosti 31-godina upravljao je osobnim automobilom iz smjera Varaždina u smjeru Novog Marofa.

On je započeo radnju vozilom prestrojavanjem iz desne u lijevu prometnu traku, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu. Tom je prilikom lijevim bočnim dijelom svog vozila udario u prednji desni bočni dio osobnog automobila kojim je lijevom prometnom trakom u istom smjeru upravljao 23-godišnjak. 

Od siline udara vozilo 23-godišnjaka odbačeno je van kolnika gdje je udarilo u betonski rubnik i prometni znak. Osobni automobil 31-godišnjaka je također odbačen van kolnika gdje je zadnjim dijelom vozila udario u metalnu ogradu i ormarić elektroinstalacija nakon čega je došlo do prevrtanja vozila na krov i udara u metalnu ogradu i zid kuće.

U prometnoj nesreći ozlijeđena su oba vozača te 51, 47 i 43 godišnji putnici iz vozila 31-godišnjaka. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njihove ozlijede će se okvalificirati naknadno", objavila je policija.

Pročitajte više