Pretučeni umirovljenik iz Pule: Zovu me stalno, čuo sam da će doći i Kolinda

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

ŠEZDESETDEVETOGODIŠNJI umirovljenik Evelin Vale se na odjelu pulske traumatologije oporavlja od brutalnog napada. Podsjetimo, njega su u nedjelju ujutro brutalno istukla trojica mladića, jedan od kojih je hrvatski vojnik. Njima je danas određen pritvor.

Vale je umirovljenik, a većinu radnog vijeka proveo je u Uljaniku. Kako kaže sam Vale za Glas Istre, pozivi ne prestaju, a napadnutog Elvina zovu visokopozicionirani političari i sam vrh hrvatske vojske.

"Ne pamtim njihova imena, pozivi stvarno stižu sa svih strana. Nisam mogao vjerovati kada sam vidio da je u bolnicu u uniformi stigao brigadir koji je iz Knina stigao samo da mene vidi i ispriča se. Iz Grada Pule još nitko nije došao. Ne znam, bilo bi lijepo da je stigao gradonačelnik Boris Miletić ili da je barem nekog poslao i uputio nekakvu poruku. Bar nešto. Par riječi. Zvala su me i dva generala", kaže Evelino.

Otkriva da je do njega stigla informacija da bi ga u pulskoj bolnici trebala posjetiti predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Miletić, kaže, nije došao

Evelino Vale kaže da je cijela njegova obitelj potresena zbog ovog brutalnog napada koji je doživio u centru grada.

"Danas me trebala posjetiti žena ali nije došla jer ni njoj nije dobro zbog cijele ove situacije. Imam četvero unučadi, a prije nego što je postao gradonačelnik, Miletić je bio kućni prijatelj s mojom kćeri, jer su im djeca išla zajedno u vrtić. Očekivao sam da će doći. Ako su došli vojnici iz Knina i Požege, mogao je i Miletić doći u bolnicu", kaže Vale.

Iako još trpi jake bolove, nada se da će brzo kući.

"Sve me boli, slomljena su mi tri rebra, ruka. Ne osjećam se baš najbolje i nadam se da će napadači odgovarati", rekao je Evelino.

Pročitajte više