Uber od danas u Zagrebu, preuzmite ga ovdje

Foto: Uber

UBER je od danas u Hrvatskoj. Aplikacija koja se već nalazi na preko 60 tržišta, od danas je funkcionalna i u Zagrebu. Stanovnici glavnog grada RH tako će putem aplikacije moći naručiti vožnju koja bi trebala biti značajno jeftinija od vožnje u "tradicionalnim" taksijima.

Netokracija piše kako je u Zagrebu više od 13 tisuća korisnika već preuzelo Uber za pametne telefone, u iščekivanju dolaska Ubera u Hrvatsku.

Vožnju će korisnici Ubera moći platiti upravo putem aplikacije, i to kreditnom karticom, a poslovni korisnici na e-mail mogu zatražiti R1 račun.

> Preuzmite Uber za iPhone

> Preuzmite Uber za Android

Na Hrvatsku Uber ulazi u UberX izdanju, koje sa sobom donosi vožnje koje bi trebale biti jeftinije čak i od standardne Uber Black varijante. Vozači UberX-a morat će se registrirati te raditi u skladu s hrvatskim zakonima.

Cvetojević: Očekujem veliko zadovoljstvo korisnika

Za komentar dolaska revolucionarne aplikacije na hrvatsko tržište Index se obratio poduzetniku i poborniku Ubera Saši Cvetojeviću.

"Za početak, Uber će biti dostupan samo registriranim taksistima koji zadovoljavaju sve zakonske uvjete.

Očekujem veliko zadovoljstvo korisnika", kazao nam je Cvetojević.

"Uber će omogućiti lakši prijevoz turistima kojih je u Zagrebu sve više.

Bezgotovinsko plaćanje je odlična opcija kako za fizičke opcije, a pogotovo za pravne osobe. Nema više petljanja s gotovinom. Neće svi taksisti moći voziti za Uber, jer Uber zahtjeva određene standarde, a i kad počnu, ako ocijene korisnika ne budu odlične, takvi vozači neće moći nastaviti vožnju. Sretan sam da i Zagreb napokon dolazi na kartu svjetskih gradova u kojima postoji mogućnost korištenja Ubera. Očekujem da će cijene biti niže od dosadašnjih, te ću i sam češće koristiti Uber", zaključuje Cvetojević za Index.

Index preuzeo aplikaciju, evo kako izgleda

I sami smo preuzeli aplikaciju kako bismo vidjeli o čemu je riječ. Osim što je dostupna na hrvatskome jeziku, korisnicima su dostupne i karte na hrvatskome jeziku.

U nastavku možete vidjeti kako to izgleda.

 

Pročitajte više