Preživjeli član klana Gaddafi: Najgore tek dolazi, padne li Asad ISIS će uništiti Europu i Izrael

Screenshot: YouTube/ MEMRITVVideos

SVRGAVANJE sirijskog predsjednika Bašara al Asada, piše Daily Mail, moglo bi donijeti "globalnu katastrofu" koja "neće poštedjeti nikoga". Riječi su to Ahmeda Gaddafija al-Dama, najstarijeg preživjelog člana klana Gaddafi koji neodoljivo podsjeća na svog puno poznatijeg rođaka Moamera Gaddafija.

On smatra da se pobunjenici neće zaustaviti na Siriji ukoliko je osvoje, već će tada krenuti na naftom bogate zemlje Arapskog poluotoka, a koje su od neizmjerne važnosti za zapadne zemlje.

U tom katastrofalnom scenariju, smatra ovaj bivši Gaddafijem ministar, zaustavit će se promet naftom kroz Sueski kanal, a cijena barela će narasti na 200 dolara. To će izazvati veliku ekonomsku krizu u Europi, pa čak i revolucije u mnogim europskim zemljama.

ISIS već ima smrtonosni plin

Ovaj izgnani Libijac smatra da grupe povezane sa ISIS-om već imaju velike količine smrtonosnog plina sarin kojeg mogu prokrijumčariti u Europu, a da riječi ovog visokog funkcionera, koji je 2011. godine iz Libije pobjegao u Egipat i tako spasio glavu, nisu beznačajne dovoljno govori to što su se neke od njegovih ranijih pretpostavki već ispunile.

U prvoj polovici godine on je, naime, iznio tada još nevjerojatnu tvrdnju kako će se do kraja godine "ne manje od pola milijuna migranata" uputiti prema Europi.

Gaddafi smatra da se Zapad treba bojati Asadovog pada, a umjesto toga oni podržavaju njegove protivnike.

"Sa Asadom je moguće postići sporazum i on neće ugrožavati svoje susjede, ali sa militantima je to nemoguće", zaključuje.


"Sad vam kažem: čuvajte se pada sirijskog režima jer će to značiti da će ISIS obuhvatiti Arapski poluotok sa zapada, juga i istoka", predviđa on.

Njegova crna predviđanja tu ne prestaju. On vjeruje da bi tada mogao biti zaustavljen promet Sueskim kanalom jer se Zapad neće moći boriti sa "bombašima samoubojicama iz pakla".

Dok se Europa, a u prvom redu mediteranske zemlje, budu borile s krizom nastalom nedostatkom nafte, Izrael će biti napadnut sa sve četiri strane, a napast će ga na tisuće bombaša samoubojica. Izraelska vojska bit će potpuno bespomoćna u tom primitivnom gerilskom ratovanju.

"Ono što se događa danas vodi prema katastrofi koja će pogoditi cijeli svijet", mračno predviđa Gaddafi i dodaje da svi trebaju razmisliti prije nego bude prekasno.

Krivnja leži na NATO-u

Gaddafi smatra da krivnja za žrtve koje se svakodnevno utapaju u moru leži na NATO-a koji je svojim vojnim intervencijama napravio kaos što je rezultirao ubojstvima, protjerivanjima, krijumčarenjem te svim drugim oblicima organiziranog kriminala. "To je Libija danas", zaključuje.

On smatra da Zapad sada žanje ono što je godinama sijao jer su bespomoćni obraniti sebe od tisuća nenaoružanih ljudi koji im svakodnevno pristižu, a koji će u europskim zemljama probuditi borbeni nacionalizam.

"Duh ekstremizma u europskim zemljama će ojačati zajedno s rastom fašističkih partija", predviđa.

On smatra da među izbjeglicama može biti na tisuće džihadista koji su tempirane bombe, a koji se neće libiti koristiti ni kemijsko oružje.

"Vladajuće bande u Libiji mogu plin sarin prošvercati u Europu", smatra najstariji preživjeli član klana Gaddafi te dodaje kako nije isključeno niti da se piratstvo razvije na Mediteranu baš kako se razvilo nedaleko Somalije.

Pročitajte više