Vijećnici sebi poklonili laptope od 50.000 kuna pa ih - prodali

Screenshot: YouTube, Foto: 123rf

VIJEĆNICIMA iz Dugog Rata, mjesta koje se nalazi na onoj prometnoj cesti između Omiša i Splita o kojoj imate prilike čitati u ljetnim mjesecima, općina je prošlog Božića odlučila pokloniti laptope u vrijednosti većoj od 50.000 kuna.

Danas, nešto više od godinu dana nakon što su dobili vrijedne poklone, kako piše RTL, samo jedan vijećnik na sjednice nosi laptop. Ostali ne nose. Ustvari, ostali ih i nemaju. Prodali su ih čim su ih dobili. Oni koji su ih zadržali, ne koriste ih za posao već tko zna za što.

Priče o prodaji prijenosnih računala kojima je općina darovala vijećnike, općinskog načelnika i njegovog zamjenika čuo je i Domagoj Vuković, jedini od petnaest vijećnika koji laptop zaista koristi na sjednicama općinskog vijeća.

"Ni jedan od nas vijećnika taj laptop ne bi trebao vratiti jer nemamo nikakav potpisani ni revers, ni zaduženje da ga trebamo vratiti, a kako će načelnik to pravdati, sad je to njegovo pitanje", kaže općinski vijećnik HDS-a Domagoj Vuković.

HDZ-ov načelnik Jerko Roglić nije bio raspoložen za izjave. Laptopi su tko zna gdje, a vijećnici i dalje na sjednice dolaze s hrpom papira.

Ušli smo u izbornu godinu. Ako dobro završe, možda se nađe koja kuna za poklon vijećnicima za Božić. Vijećnici iz Dugog Rata vam, naime, nemaju laptope.

 

Pročitajte više