Oproštaj od ubijenog britanskog vojnika u Ukrajini: "Bio mi je poput brata"

BIVŠA jedinica poginulog britanskog vojnika u Ukrajini odala je počast 36-godišnjem Scottu Sibleyju. Posvetu palom kolegi i prijatelju objavili su na Facebooku, piše Sky News.

Napisali su da se do kraja ponašao kao uzorni zapovjednik. Prijatelji ga opisuju kao jednu od najhrabrijih osoba koju su poznavali i kao čovjeka s odličnim smislom za humor. 

"Živio je punim plućima i bio hrabra osoba"

Na GoFundMe platformi njegov je prijatelj Craig pokrenuo kampanju za skupljanje novca kako bi pokrili troškove sahrane. Tamo je napisao da Sibley ima i jedno dijete te da je on za njega bio prijatelj kao ni jedan drugi.

"Najhrabrija je osoba koju sam imao zadovoljstvo poznavati, bio mi je poput brata. Život mu je prekinut, a živio je punim plućima", napisao je Craig.

Jedna osoba je komentirala da je Sibley bio sjajan i dobar momak, uvijek s osmijehom na licu i spremnošću na zabavu. 

Drugi Britanac nestao u Ukrajini

Scott Sibley poginuo je boreći se za Ukrajinu, a drugi Britanac koji je također na bojištu je nestao. Britanski Ured za vanjske poslove, Commonwealth i razvoj kaže da su svjesni da je britanski državljanin nestao u Ukrajini te da hitno traže dodatne informacije.

Isto su izjavili iz britanskog ministarstva vanjskih poslova. Savjet britanske vlade bio je da ljudi ne bi trebali putovati u Ukrajinu kako bi se borili, ali mogu podržati Ukrajinu na mnoge druge načine.

Brojni su pojedinci ipak odlučili otići i nalaze se u zemlji i pomažu obrani Ukrajine.

Pročitajte više