Prije dvije godine poludjeli Korade ubio je policajca Marija Kusanića



NA DANAŠNJI dan prije dvije godine višestruki poludjeli ubojica, bivši general Ivan Korade, ubio je rafalom iz automatske puške Marija Kusanića, karlovačkog policajca koji je bio dio policijskog tima zaduženog za hvatanje Korade.

Na tada 32-godišnjeg Kusanića Korade je pucao nakon što se s nekolicinom policajaca uputio prema vikendici u Zagorju u kojoj je Korade proveo svoje posljednje trenutke prije nego što si je pucao u glavu i ubio se. Teško ranjenog Kusanića nakon nekoliko minuta je preuzela služba hitne medicinske pomoći kako bi ga prevezla u bolnicu, međutim ozljede su bile preteške te je preminuo na putu do bolnice.

Supruga mu bila trudna

Iza Kusanića je ostala tada trudna supruga koja je sredinom prosinca 2008. godine rodila zdravog dječačića. Dok je bio na zadatku potjere za Koradom, Kusanić nije ni znao da mu je supruga trudna.

"Vršeći svoju časnu dužnost policijskog službenika Mario Kusanić  život je tragično izgubio pred dvije godine, 3. travnja 2008. u akciji policije na području Policijske uprave krapinsko-zagorske. Mario je u toj kao i u izvršavanju drugih brojnih teških i vrlo opasnih akcija i zadaća pokazao dosljednost i odanost svome policijskom poslu kao i veliku požrtvovnost te spremnost da zaštiti živote svojih kolega, ali i građana. Njegov tragičan i prerani odlazak još je jedan jasan znak i podsjetnik svima nama koliko je policijski posao plemenit, odgovoran, težak te u mnogim trenucima vrlo neizvjestan, po život opasan", naveo je MUP.

Zadnji čin u krvavoj tragediji

Kusanićeva smrt i Koradino samoubojstvo bili su zadnji krvavi čin u ubilačkom pohodu bivšeg generala. Ivan Korade je u noći sa 26. na 27. ožujka, nakon što je ubio bivšeg suborca i prijatelja Davora Petriša, hicima iz pištolja usmrtio 16-godišnjeg Gorana Hudića, njegovu baku 62-godišnju Ceciliju Hudić te 64-godišnjeg Franju Kosa.

Zločini su otkriveni 27. ožujka rano ujutro kada je Korade već bio u bijegu i nedostupan policiji. Potraga i potjera za njim je trajala osam dana, a završena je nakon što je policija otkrila vikendicu s razbijenim staklom na jednom prozoru.

Skupina policajaca među kojima je bio i Kusanić se uputila prema objektu. Korade ih je primijetio i prvi je zapucao te nažalost pogodio Kusanića teško ga ranivši unatoč tome što je nosio zaštitni prsluk.

Došlo je do kraćeg puškaranja koje je završeno Koradinim samoubojstvom. U vikendici je pored mrtvog Korade pronađen pištolj, tri ručne bombe, puška, nešto hrane i vina.

Pročitajte više