Prijetio čovjeku u Istri pa mu zapalio Mercedes. Izgorjela 2 auta

Ilustracija: Pixsell

PULSKA policija je provela kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim muškarcem zbog sumnje da je počinio kaznena djela prijetnja te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Policija je utvrdila da je 58-godišnjak 10. srpnja oko 12 sati u dvorištu obiteljske kuće u Jadreškima uputio ozbiljne prijetnje 60-godišnjaku, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.

Izgorjela dva auta, dva bicikla, kante za smeće, raslinje

Istog dana oko 15:25 muškarac se vratio na mjesto događaja i otvorenim plamenom izazvao požar na automobilu Mercedes, pulske registracijske oznake.

Vatra se s Mercedesa proširila na susjedni automobil Opel, također pulske registracijske oznake, pri čemu su oba vozila u potpunosti izgorjela. Osim automobila, izgorjela su i dva bicikla, kante za smeće i okolno raslinje. Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

Počinitelja je do dolaska policijskih službenika na mjestu događaja zadržao 60-godišnjak. Policijski službenici priveli su osumnjičenog u policijsku postaju i proveli nad njim kriminalističko istraživanje te će ga danas tijekom dana privesti u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Pročitajte više