Prijetnje smrću Goranu Miliću i Tariku Filipoviću

KRAJEM prošlog tjedna na Prisavlje je stiglo anonimno pismo u kojem se prijeti smrću Goranu Miliću i Tariku Filipoviću. Glasnogovornik MUP-a izjavio je kako u posljednje vrijeme prijetnje smrću dobiva veći broj osoba iz javnog života, među kojima su i Stjepan Mesić te Miomir Žužul.

Goran Milić izjavio je za kako je već navikao na prijeteća pisma, no dosad su ona bila samo kritike na emisiju "Brisani prostor". Ovaj put pismo je puno ozbiljnije.

“Svaki put me štrecne kad stigne novo anonimno prijeteće pismo, iako se takvih pisama ne bojim. Ipak, nije mi baš do hodanja po mračnim dijelovima grada.” - izjavio je Milić.

U dijelu pisma namijenjenom Miliću traži se njegova likvidacija ako će se i dalje pojavljivati na malim ekranima jer je “za vrijeme rata od 1991. do 1996. godine šetao po Beogradu i na javnim mjestima govorio protiv Hrvatske, protiv Mike Tripala, Savke Dabčević Kučar, Marka Veselice i drugih Hrvata 1971. godine.”

“Ukoliko se Goran Milić dalje bude pojavljivao na Hrvatskoj televiziji bit će likvidiran kao srpski idiot” - stoji u pismu.

“Udruge hrvatskih dragovoljaca i branitelja iz Zagreba postavljaju pitanje tko je odredio Srbina iz Hercegovine da vodi kviz Tko želi biti milijunaš? ... Tražimo da se Tarik Filipović odmah smijeni, u protivnom bit će likvidiran, a u prostorije Hrvatske televizije bit će postavljen eksploziv ili suzavac.” - dio je anonimnog pisma namijenjenog Tariku Filipoviću koji je rekao da je to prvo pismo takvog sadržaja koje je dobio u svom životu.

“Što da kažem. Ako sam ja Srbin iz Bosne, kako stoji u pismu, onda je to kraj svijeta” - komentirao je za Globus prijetnje Tarik Filipović.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun izjavio je za Globus kako sve prijetnje policija uzima vrlo ozbiljno.

Pročitajte više