Prikupljeno dovoljno ruku za smjenu Karamarka, opoziv će podržati i HRID

Foto: Index

SABORSKI zastupnici HRIDI potvrdili su kako će jednoglasno glasati za opoziv Tomislava Karamarka čime bi u Saboru trebalo biti osigurano 77 glasova što je dovoljno za smjenu.

"Stav Predsjedništva je kako je politička odgovornost gospodina Karamarka onemogućavajući faktor normalnog funkcioniranja Vlade i sprovođenja nužnih reformi", poručuju iz HRIDI.

Podjsetimo, za opoziv će prema najavama glasti 42 zastupnika SDP-a, 9 HNS-a, po tri Laburista i IDS-a, po dva SDSS-a i HSU-a te dvoje zastupnika HRID-i.Da će glasati za opoziv najavili su zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić i Stipe Petrina.


U ovom trenutku Most može sigurno računati na 12 ruku. Naime, iako Božo Petrov najavljuje kako će svi zastupnici MOST-a biti za opoziv, Jure Martinović iz MOST-a rekao je kako će biti za ostanak Karamarka u Vladi.

Mišić i Lovrinović iz MOST-a rekli su kako će bez obzira na odluku vrha MOST-a glasati "prema savjesti" i za sada kriju svoju odluku.

Karamarko može računati sigurno na 56 ruka koje se neće pridružiti njegovu opozivu. Riječ je o okrnjenoj Domoljubnoj koaliciji plus Martinović, s obzirom da se po dva zastupnika HSS-a i HSLS-a do danas nisu jasno izjasnili o Karamarku.

Milan Bandić i njegovi "nezavisni" spadaju u kategoriju onih koji do sada nisu jasno rekli jesu li za Karamarka ili ne. No, s obzirom na njegove izjave o ovoj Vladi, za očekivati je da bi Bandić bio za opstanak šefa HDZ-a u Banskim dvorima ako bi nešto o dobio novom podjelom karata u Vladi.

>> Još jedna ruka i Karamarko leti iz Vlade: Osigurano je već 75 glasova za smjenu

Sigurno ZA opoziv Karamarka 77

MOST 12
HNS 9
HL 3
IDS 3
SDSS 2
HSU 2
Živi zid 1
Petrina 1
HRID 2

Sigurno PROTIV opoziva Karamarka 56
HDZ 49

HSP AS 3
HRAST 1
HDS 1
MOST 1 (Martinović)
BUZ 1

NEODLUČNI naginju PROTIV opoziva 11
Nezavisni 4 (Rašković, Lekaj Prljaskaj, Bilek, Rusak)
Bandić 2
HSLS 2
MOST 2 (Mišić, Lovrinović)
HSS 1 (Hrg)

NEODLUČNI naginju ZA opoziv 7
Nezavisni 3 (Šandor, Kajtazi, Radin)
HDSSB 2
HSS 1 (Vlaović)
Reformisti 1

 

 

Pročitajte više