Primorac: Nije cilj da se nekoga kazni dodatnim porezom na dobit

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

MINISTAR financija Marko Primorac sudjelovao je na skupu hrvatskih izvoznika koji se bavio temom ekonomske politike i očekivanja u sljedećoj godini. Primorac je ponovno objašnjavao vladin prijedlog o dodatnom porezu na dobit napomenuvši kako prijedlog nije antipoduzetnički i da nije cilj da se njime nekoga kažnjava, prenosi HRT

"Smatram da je u ovim uvjetima kada je Vlada raspoređivala ta sredstva koja je prikupila od svih uplatitelja u državni proračun tako da je snažno pomagala i hrvatskim gospodarstvenicima. Smatram da je i odgovorno i moralno da dio tereta ove krize dominantnije podnesu i oni gospodarski subjekti koji su unatoč ovim teškim okolnostima ostvarivali u 2022 godini razine dobiti koje su značajno iznad prosječne", rekao je Primorac.

Ministar Primorac je na prošlotjednoj konferenciji za medije rekao kako bi se novi porez odnosio isključivo na one kompanije s prihodom većim od 300 milijuna kuna, a istaknuo je da je riječ o jednokratnom porezu. Također, tada je naglasio da će se dobivena sredstva koristiti za pomoć najugroženijima, a ne za punjenje državnog proračuna. 
 

Pročitajte više