Primorac: Plenković bi me mogao motivirati da izađem na izbore, on je inteligentan

Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

Marko Primorac, trenutni nestranački ministar financija u vladi Andreja Plenkovića, nije isključio mogućnost da će se kandidirati na izborima iduće godine kao član HDZ-ove liste.

Ova informacija je iznesena u intervjuu za emisiju N1 Televizije Točka na tjedan u kojem je Primorac naglasio da nije razgovarao s premijerom Plenkovićem o svojoj kandidaturi, ali da bi pristao na angažman na izbornoj listi ako bi mu premijer to predložio, budući da je premijer jedina osoba koja bi ga mogla motivirati za takav korak.

Na pitanje hoće li na izbore, odgovorio je, citira se: "Ne, ne mislim se kandidirati. Nismo o tome razgovarali. Predsjednik vlade je osoba koja je vrlo odgovorna, inteligentna, vrijedna i predana i zato sam pristao doći na ovu poziciju. Za ovo se nisam borio ni kandidirao, nego smo razgovarali i, vjerujte, trenutno ne znam osobu koja bi me mogla motivirati za tako nešto osim predsjednika vlade."

Ako se Primorac odluči kandidirati, vjerojatno bi to bilo u 6. izbornoj jedinici koja obuhvaća njegovo mjesto stanovanja.

Kaže da nema velikih promjena u njegovom životu

Primorac je istaknuo da se, prema njegovim stavovima o političkim temama, deset mjeseci nije promijenilo mnogo u njegovu životu. Naglasio je da je već surađivao s političarima u Hrvatskoj i inozemstvu, uključujući rad s Međunarodnim monetarnim fondom i zemljama Bliskog istoka, Afrike te susjednim zemljama.

On je uvjeren da posjeduje stručna znanja i alate potrebne za vođenje političkih procesa te da politički kontekst nije nepoznanica za njega.

Pročitajte više