Primorac: zahtjevi sindikata nisu realni

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac danas je u Splitu na sastanku s ravnateljima obrazovnih ustanova u Splitsko dalmatinskoj županiji rekao kako zahtjevi organizatora štrajka zaposlenih u obrazovanju, najavljenog za 5. listopada, nisu realni, te da to i oni sami dobro znaju.

Sindikati znaju, naglasio je, i koliko je realno da će dobiti što traže, jer i sami kažu da kreću u pregovore s iznimno visokih startnih pozicija.

"Čelnici školskih sindikata, Puljević, Elkaz i Filipović", kazao je ministar Primorac, "znaju pravu istinu, a to je da smo mi najavili od siječnja iduće godine promjene i podizanje standarda nastavnicima i profesorima, i to bez ikakvog pritiska sindikata".

Mogu samo reći da smo u tom smislu za sljedeću godinu predvidjeli proračun pomoću kojega će se pokušati riješiti ta pitanja, poručio je.

"Naravno", zaključio je, "da sada tek krećemo u bitku za taj proračun."

Ministar Primorac novinarima nije mogao otkriti točan podatak o iznosu novca predviđenog u proračunu za povećanje plaća zaposlenika jer je, kako je rekao, "prijedlog proračuna u ovom trenutku više želja ovog ministarstva".

(Hina) xdstr ymć

Pročitajte više