Primorsko-goranska županija: Udrugama za programe socijalne skrbi ide 194.000 eura

Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

Za provedbu programa socijalne skrbi i skrbi o mladima u Primorsko-goranskoj županiji u ovoj i sljedećoj godini raspoređene su 194.000 eura na 37 udruga, izvijestila je danas pročelnica za socijalnu politiku Dragica Marač na konferenciji za novinare.

Novac je namijenjen uglavnom za sufinanciranje plaća stručnih radnika, a riječ je o programima za osobe starije životne dobi, osobe s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja, beskućnike i osobe u riziku od siromaštva te djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i s poteškoćama u ponašanju.

Župan Zlatko Komadina predstavio je Nacrt prijedloga Plana razvoja turizma Primorsko-goranske županije do 2030., koji će Županijska skupština razmatrati u svibnju. Glavne odrednice su kvaliteta, održivost i raznolikost turizma, uz kvalitetne uvjete za život i rad stanovništva te s naglaskom na potporu velikim manifestacijama.

Najavljeno je i obilježavanje 20 godina Hrvatske zajednice županija 27. i 28. travnja u Opatiji i Novom Vinodolskom, a očekuje se dolazak svih župana te premijera Andreja Plenkovića sa članovima vlade.

Na konferenciji je rečeno da je opatijskoj Thalassotherapiji dana suglasnost za nadogradnju radne stanice za obradu slika u radiologiji, a županijskom Domu zdravlja odobreno sklapanje ugovora za nabavu digitalnog mobilnog mamografa, vrijednog 331.000 eura.

Pročitajte više