Priredbe u Osječko-baranjskoj županiji samo uz preporuke Zavoda za javno zdravstvo

Foto: Hina

OSJEČKO-BARANJSKI stožer civilne zaštite odlučio je danas da će za sve priredbe na području županije županijski Zavod za javno zdravstvo davati preporuke pod kojim se načinima i uvjetima te priredbe mogu održati.

Načelnik stožera, dožupan Goran Ivanović, izjavio je da današnje brojke od 20 novooboljelih od koronavirusa nisu iznenađujuće, jer još uvijek postoji problem s nepridržavanjem mjera Zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Stožer je ranije izvijestio kako je u Osječko-baranjskoj županiji 20 novooboljelih osoba, od kojih 12 iz Đakova, sedam iz Višnjevca i jedna iz Feričanaca, i svi su kontakti ranije oboljelih osoba.

To nije dobro, i to će nam se skroz događati, ako ne budemo poštovali mjere, prije svega socijalne distance i nošenja maski u zatvorenim prostorima, poručio je Ivanović.

Pozitivne časne sestre iz Đakova koje su bile u samoizolaciji

Pozvao je građane da se pridržavaju propisanih mjera te smatra da će situacija u narednim danima biti puno bolja nego što je sada.

Potvrdio je da su od svih 12 novooboljelih iz Đakova časne sestre iz samostana Milosrdnih sestara sv. Križa, gdje je od početka pojave virusa covid-19 evidentirano više od 90 oboljelih osoba.

Dodao je kako su novooboljele časne sestre bile u samoizolaciji, a svi su njihovi kontakti utvrđeni.

Pročitajte više