Otkrili smo tko je Slavonac koji je divljao po Fini i poglavarstvu: "Pomozite, netko će stradati"

Foto: Facebook/dost.dobro

MUŠKARAC koji je jučer izveo cijelu dramu u samom središtu Đakova – razbijao stakla na Fini, zabio se autom u ulazna vrata Poglavarstva, mahao nožem i prijetio zaposlenicima da će ih zaklati – a koja je samo pukim slučajem završila bez ozlijeđenih, bit će zadržan u pritvoru, doznajemo iz Policijske uprave osječko baranjske.



U policiji su Indexu potvrdili da Radoslavu Š. (59) ovo nije prvi incident zbog kojeg su intervenirali. Naime, prije nešto manje od mjesec dana isti je muškarac pred zgradom đakovačkog Poglavarstva ostavio oderanu kožu crnih svinja. No, dotični jutros je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega će biti podnesena kaznena prijava – tereti ga se za kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom te prijetnje. Daljnji tijek postupka prema Slavoncu koji očito ima priličnih problema teško je prognozirati.

Revolt prema institucijama?

Radoslav Š. ranije se bavio se uzgojem crnih svinja, pa dio javnosti špekulira kako je incidente izvodio u znak revolta prema institucijama sustava koje su, u što se svakodnevno imamo prilike uvjeriti, prilično brutalne prema malim poduzetnicima.

Njegovi susjedi pak tvrde kako je njihov sumještanin u lošem stanju posljednjih nekoliko mjeseci. "Znamo da je trebao dobiti neki lijek, pa ga kao nisu imali, pa mu ga onda nisu ni dali. I otad traje ovo njegovo divljanje", kaže nam jedan od njegovih suseljana, koji se nada da će se Radoslavu pružiti pomoć prije nego što netko strada: "Pa vidite da je mahao nožem..."

Nesretnog Slavonca napustila je žena, djeca su odrasla i u selu ni ne znaju gdje žive, a on sam i prije je imao problema sa zdravljem, ali su ih nekako držali pod kontrolom. U posljednje vrijeme, kažu susjedi, nije ga briga ni za što.

"Pa vidite da je i taj automobil s kojim je uletio u Poglavarstvo bio neregistriran. Njega to uopće ne zanima. Sad mu se nedavno iz Slovenije vratio brat, kupio je kuću negdje na području Đakova pa se samo nadamo da će mu on pomoći da se izvuče se iz ovog", kaže zabrinuti susjed.

Pročitajte više