Priveden muškarac zbog pokušaja ubojstva u Kraljevici, našli mu arsenal oružja

RIJEČKA policija privela je 47-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje i ubojstva u pokušaju.

Policija ga sumnjiči da je 29. srpnja u samom centru Kraljevice fizički napao 51-godišnjeg hrvatskog državljanina te mu uputio ozbiljne prijetnje. Uz to, osobnim ga je automobilom pokušao pregaziti te ga je teže ozlijedio, objavio je riječki MUP.

Na mjesto događaja stigli su i policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU primorsko-goranske. Očevici prepričavaju da je policija stigla naoružana dugim cijevima te pod kacigama, prenosi lokalni portal Tunera.

U sklopu akcije obavili su i pretres doma osumnjičenog 47-godišnjaka te su mu pronašli i privremeno oduzeli veću količinu eksplozivnih sredstava (2,4 kg), gospodarskog eksploziva, minobacačku minu, 15 komada barutnog punjenja M63 i 43 komada raznog streljiva).

Zbog svega 47-godišnjak je prijavljen za počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. 

Pročitajte više