Priveden osumnjičeni za monstruozno ubojstvo obitelji Đokić, radi se o bliskom rođaku

Foto: Društvene mreže/Telegraf.rs/D.K.

VEČERAS je srpska policija privela jednu osobu za koju se osnovano sumnja da je sudjelovala u monstruoznom ubojstvu tročlane obitelji Đokić u selu Moravac kraj Aleksinca, objavio je MUP Srbije.

Osumnjičeni ubojica je rođak obitelji, znali su se cijelog života

Blic je objavio da je uhićeni rođak, bratić ubijenog Gorana Đokića. Osumnjičeni ubojica i žrtve su, piše Blic, bili vrlo bliski i znali su se cijelog života te nikad nisu imali međusobnih problema. Živio je u blizini obitelji Đokić.

Isti medij navodi da je uhićeni rođak umirovljeni vatrogasac. Često je prao Goranov automobil jer Goran, navodi Blic, nije imao povjerenja u radnike praonice zbog sefova koje je držao u automobilu.

Osumnjičeni je, navodi  Blic, sve unaprijed isplanirao. Pripremio je naftu, našao rupu u koju će zakopati tijela, odveo ih tamo pa ubio i zapalio.

O privođenju je izjavu dao srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin.

"Ubojstvo je očito dugo pripremano"

"Ubojstvo obitelji Đokić je zgadilo i uznemirilo čitavu Srbiju. Izvedeno je na profesionalan, strpljiv, metodičan način i očigledno je dugo pripremano. Zahvaljujući upornom i samoprijegornom radu pripadnika Policijske uprave za grad Niš, pripadnika Policijske uprave za grad Beograd, posebno njegovog 3. Odjela, kao i Uprave kriminalističke policije, zatim Osnovnog javnog tužiteljstva u Aleksincu i Višeg javnog tužiteljstva u Nišu, uspjeli smo doći do jedne osobe za koju osnovano sumnjamo da je sudjelovao u monstruoznom ubojstvu obitelji Đokić", izjavio je ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Pronašli veću količinu novca koja je pripadala ubijenoj obitelji

Vulin je naglasio da je pronađena i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj obitelji, a u prostorijama, odnosno na imanju koje je koristio osumnjičeni, pronađeni su još neki predmeti koji su, "bez svake sumnje, bili dio ovog strašnog i monstruoznog ubojstva", navodi se u priopćenju MUP-a Srbije.

 

Osumnjičeni je priveden i po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Nišu određeno mu je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je sudjelovao u počinjenju kaznenog djela teškog ubojstva.

Što se dogodilo Đokićima?

Podsjetimo, Đokići su posljednji put viđeni u noći između subote i nedjelje, 26. na 27. rujna, kada su iz sela Moravac, gdje su bili kod majke Gorana Đokića na večeri, krenuli put Aleksinca u kojem žive. Njihov Volkswagen Passat crne boje snimila je nadzorna kamera na praonici, kod mosta u Žitkovcu i od tog trenutka im se gubi svaki trag.

 

Video: Blic.rs

Tijela troje članova Đokić pronađena su u subotu 2. listopada, nakon šest dana potrage na području sela Moravac. Na putu do kuće netko ih je presreo, a potom ubio hicima iz pištolja. Nakon zločina tijela Đokićevih su spaljena, a njihov automobil odvezen je na drugu lokaciju, 10 kilometara dalje, gdje je zapaljen kako bi se prikrili tragovi.

Obitelj Đokić posjedovala je mjenjačnicu te je sa sobom u trenutku ubojstva imala dosta novca pa se pretpostavlja da je motiv ubojstva koristoljublje.

Uskoro opširnije

Pročitajte više