Privedena tri muškarca koja su sudjelovala u napadu na navijače Schalkea u Splitu

Ilustracija: Pixsell/PIXSELL

POLICIJA je nakon sukoba koji se dogodio u petak oko 12:50 na području Zapadne obale u Splitu, a u kojem je jedan strani državljanin zadobio lakše tjelesne ozljede, započela intenzivno kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile činjenice. Policijski službenici su poduzeli niz mjera i radnji u cilju utvrđivanja identiteta osoba, njihovog pronalaska i provođenja kriminalističkog istraživanja.

Fizički napali navijače gostujuće momčadi

Jučer su u službene prostorije dovedena tri muškarca koja se povezuju s događajem. U sklopu istraživanja obavljene su i pretrage stana kojim se oni koriste. Policijski službenici Prve policije postaje Split i Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muškarca u dobi od 26 godina, 23 godine i 22 godine. 

Istraživanjem je utvrđeno da su oni u petak bili u skupini koja je fizički napala navijače gostujuće momčadi, nakon čega su se dali u bijeg. Postoji osnovana sumnja da su trojica muškaraca ostvarila obilježja kaznenog djela izazivanja nereda te su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Pročitajte više