Priznao da je ubio ženu i četvero djece kod Pariza. Na Badnjak nije uzeo lijekove

Foto: EPA

33-godišnji Francuz priznao je da je ubio svoju ženu i njihovo četvero djece, rekavši da je čuo glasove koji su mu govorili da "nanese štetu", priopćio je javni tužitelj. Francuska policija uhitila je u utorak muškarca s poviješću psihičkih bolesti pod sumnjom da je ubio svoju suprugu rođenu na Haitiju i njihovu djecu, staru devet mjeseci te četiri, sedam i deset godina.

Njihova su tijela pronađena u ponedjeljak, na Božić, u kući u gradu Meauxu, u regiji Île-de-France istočno od Pariza, piše Guardian. Muškarac, po struci vodoinstalater, bio je na liječenju od 2017. zbog depresije i psihotičnog ponašanja, naveli su tužitelji.

Nije objavljeno kada su se ubojstva dogodila

Državni tužitelj Meauxa je citirajući rezultate obdukcije u srijedu rekao da su 35-godišnja majka te njezine kćeri, 10-godišnjakinja i sedmogodišnjakinja, zadobile "svaka oko 10 ubodnih rana". Četverogodišnjak i devetomjesečni dječak su utopljeni, naveo je tužitelj Jean-Baptiste Bladier. 

Tužitelj je istaknuo kako im je osumnjičenik rekao kako "nije uspio identificirati okidač za svoje djelo". Prema tužitelju, osumnjičenik je još poručio kako nije "osjećao ništa", odnosno da se "osjećao prazno" nakon ubojstva svoje obitelji. Bladier je potvrdio kako je osumnjičenik priznao "da uzima svoje dnevne lijekove" od 2019., ali ih nije uzeo 24. prosinca. 

Tužitelji nisu objavili točan datum ubojstava. Policija je otkrila tijela u ponedjeljak oko 21 sat. Susjedi su policiji rekli da su u noći s 24. na 25. prosinca čuli jauke. Inače, ubojica je priveden još 2019. nakon što je svoju partnericu, dok je bila trudna s njihovim trećim djetetom, ubo nožem u rame, a zatim se pokušao ubiti. Odbila je podnijeti tužbu.

Pročitajte više