"Prljavi" razgovori svećenika: Potrošio 170 tisuća kuna na seksifon

SVEĆENIK jedne redovničke provincije u Hrvatskoj prošle je godine, u periodu od travnja do prosinca, na seksifon potrošio oko 170 tisuća kuna, a djelatnici koja mu je "pružala usluge" tri puta je na privatni račun prebacio oko 40 tisuća kuna.

"Nisam ispočetka imala pojma da se radi o svećeniku. Mislila sam da je invalid u kolicima, vjerujte mi." – rekla je djelatnica za Jutarnji list dodavši kako ga je pokušala odgovoriti od nazivanja tog broja. Na kraju se smilovala i dala mu svoj privatni broj iako je sada svjesna da je učinila veliku pogrešku.

Naime, radi se o sredovječnoj gospođi koja taj posao više ne radi, a tada ga je prihvatila zbog nezaposlenosti i svoje djece. Kaže kako seksifon-djevojke zarađuju 20 kuna po satu i kako je ona bila najmlađa među njima. Svećeniku je rekla da ima 25 godina i "velike cice".

Dva tjedna nakon što mu je dala svoj privatni broj, prestala mu je davati usluge, ali su i dalje ostali u svakodnevnom kontaktu. Tri puta su se našli na kavi, ali se među njima nije ništa dogodilo. Iako mu je, navodno, htjela pomoći da se ostavi nazivanja tih brojeva, u svojoj misiji nije uspjela.

Prema uvidu novinara Jutarnjeg lista u stanje njegovog telefonskog računa, mjesečne brojke su varirale od 12 do 13 tisuća kuna za usluge do čak više od 40 tisuća kuna u svibnju prošle godine. "Tko zna koliko je novca potrošio. Možda i pola milijuna kuna jer me sigurno polovicu od tih razgovora nazivao sa svog mobilnog telefona." – izjavila je bivša djelatnica seksifona za Jutarnji list.

On pak s druge strane tvrdi kako je ona psihički bolesnik koji laže i želi mu uništiti karijeru. Inače, taj svećenik je omiljen u svom kraju. A s tom ženom je, kaže, proživio pravu torturu jer ga je nazivala stotinu puta dnevno.

Sporno u cijeloj priči, osim velikih računa za seksifon, su i tri uplate od po 40 tisuća kuna koje je on uplatio na njen račun. Ona tvrdi da se nije radilo o plaćanju usluga, već joj je novac trebao za liječenje sina i podmirivanje velikog računa za neplaćenu vodu. Novac mu je namjeravala vratiti. A zna da je to što je uzela njegove novce također bila velika greška.

"Ništa od toga nije istina i žao mi je što sam joj pomogao. Zar vama nikada nije bilo žao što ste u životu pomogli nekome tko to nije zaslužio?" – rekao je svećenik za Jutarnji list. Ipak, nije htio ispričati kako su njih dvoje uopće stupili u kontakt i kako je došlo do toga da joj on uplati sveukupno 120 tisuća kuna na privatni račun. Pitanje je i otkuda svećeniku toliki novac.

"Ljubav" je pukla kada se ona pojavila na župnom pragu, a on na to odgovorio pozivom policiji. Kako ju je to jako uvrijedilo, odlučila je sve ispričati. Kako je sama rekla, prvo je on prijavio nju, pa ona njega i njegovog provincijala, da bi na kraju tu prijavu povukla. Dodala je i kako joj je prijetio ubojstvom i kako ju je netko iz Neuma nazvao i rekao da ne izlazi u javnost s nikakvim informacijama.

U međuvremenu, provincijal te redovničke provincije krenuo je u Rim kako bi svećenika, u susretu s generalom reda, lišio svih župničkih dužnosti i poslao u neku župu na periferiji.

Pročitajte više