Procurio je stravičan detalj pokolja u Istanbulu

Foto: FaH

LIBANONAC Francois al-Asmar, koji je u novogodišnjem terorističkom napadu u Istanbulu ranjen u rame, ispričao je Reutersu kako je napadač na klub Reina pucao u ranjene ljude koji su ležali na podu.

"Prvo smo čuli jedan pucanj, pomislio sam da se radi o nekom pijanom ili ljutom čovjeku, ali za par sekundi začula se vatra iz automatskog oružja", rekao je al-Asmar u razgovoru za agenciju Reuters, dodavši kako se, nakon što je ranjen u rame, pravio mrtav kako napadač ne bi shvatio da je živ i upucao ga poput ostalih ranjenika.

>> Islamska država preuzela odgovornost za pokolj u elitnom noćnom klubu


>> ŽRTVE MASAKRA Zaštitar koji je preživio dva napada, 19-godišnja djevojka, majka trogodišnje djevojčice...


Preživio pokolj praveći se mrtvim


"Skrivao sam se iza stola, sjedio sam na podu, ali mi je rame ostalo izloženo. Neprekidno je pucao u ljude koji su bili na podu.. pravio sam se mrtav, pa je mene preskočio", ispričao je al-Asmar.

Svoju priču iz kluba Reina Reutersu se ispričao i Francuz Younis Turk: "Čim je ušao u klub, počeo je pucati i nije prestajao. Pucao je 20-ak minuta praktički bez prekida".

"Mislili smo da je više napadača jer pucnjava nije prestajala, a čule su se i eksplozije", dodao je Turk.

Pucao u ljude iz neposredne blizine


Prema forenzičkom izvještaju kojeg je objavio turski list Milliyet, mnoge žrtve upucane su iz neporedne blizine, što dodatno potvrđuje izvještaje očevidaca prema kojima je terorist išao od jedne do druge ranjene osobe i pucao u njih izbliza.

Mehmet Yilan, koji radi kao konobar u klubu Reina već 12 godina, rekao je da se napadač odmah nakon upada u klub uputio prema dijelu kluba u kojem uvijek ima najviše ljudi.

"Čim je upao, odmah je krenuo nalijevo, prema dijelu u kojem u pravilu ima više ljudi. Pitam se je li već bio ovdje ranije i kako je znao gdje treba ići", rekao je Yilan u razgovoru za Reuters, pa dodao: "Pucao je nasumično, ali je ipak ciljao u gornje dijelove tijela. Nije ih želio samo ozlijediti."
 

Pročitajte više