Prodaje tuđe stanove: Starica iz Zagreba umirovljeničke dane krati prijevarama

DOVRŠENA je kriminalistička obrada nad 77-godišnjom S. P. i 50-godišnjim Ž. I. koja se tereti da su zajedno sa zasad nepoznatim muškarcem, najvjerojatnije stranim državljaninom, počinili kazneno djelo krivotvorenja isprave i pokušaja prijevare 83-godišnjeg M. M. Za pomaganje u pokušaju prijevare policija sumnjiči i 50-godišnju vlasnicu agencije za promet nekretninama.

Kako je izvijestila PU zagrebačka, tijekom srpnja ove godine je policiji sumnjive radnje prijavila 51-godišnja L. S., snaha 83-godišnjaka koji se našao na meti prevaranata. Njezin svekar, koji ne živi u Hrvatskoj, vlasnik je stana na području Črnomerca kojeg ona i njen 20-godišnji sin obilaze te plaćaju račune. Svekar joj je u telefonskom razgovoru rekao kako je preko poznanika dobio informaciju da se njegov stan prodaje, a ona je tad uz pomoć interneta pronašla agenciju koja je preuzela prodaju. U razgovoru sa zaposlenicom agencije potvrđena joj je prodaja temeljem navodne punomoći. Nakon što je dogovorila obilazak stana, kao navodni kupac, došla je u policiju.

Agenciju unajmila stara prevarantica

Prilikom obilaska svekrovog stana i u razgovoru s vlasnicom agencije nekretninama, koja joj je došla pokazati stan kao eventualnom kupcu, doznala je kako je agenciju angažirala 77- godišnjakinja. Ona je vlasnici agencije dala ključeve stana i ovjereni prijevod specijalne punomoći sa srpskog na hrvatski jezik, u kojem stvarni vlasnik stana dozvoljava nepoznatom muškarcu iz Beograda, navedenog imenom i prezimenom, prodaju njegovog stana. Temeljem tog krivotvorenog prijevoda punomoći obavljala se prodaja stana.

Kako je izvijestila zagrebačka policija, protiv osumnjičene vlasnice agencije krajem srpnja je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. U petak je policija, prilikom pokušaja promjene osobnim dokumenata u Petrinjskoj, uhitila i 77-godišnju prevaranticu, za kojom su također tragali od srpnja. Nad njom je tada dovršena kriminalistička obrada tijekom koje je potvrđena i osnovana sumnja da je u prijevarama sudjelovao i 50-godišnjak koji je uhićen u Osijeku. Oboje su dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Zanimljivo je da je 77-godišnja S. P. i od ranije poznata policiji po prijevarama s nekretninama.

Pročitajte više