Prodavači u pulskoj ribarnici: Inspektori su drski, kopaju ljudima po vrećicama

Foto: Pixsell/Dusko Marusic

U PULSKOJ ribarnici na jednom štandu osvanula je traka i obavijest Ministarstva financija da je štand zatvoren. Glas Istre piše kako se na tržnici ispod glasa govori da se vlasnik tvrtke, koja je od gradskog poduzeća Tržnica unajmila prostor za prodaju ribe, žalio na neko ranije rješenje inspektora pa su mu ovi iz osvete zatvorili štand. 

No nepoznat je stvarni razlog ovakvog načina zatvaranja štandova. Obično inspekcija ispiše kaznu, na nekoliko se dana zatvori štand, ali u malo se slučajeva stavljaju trake i obavijesti, piše Glas Istre. Vlasnik tvrtke koja ima štand na ribarnici jučer je rekao da, prema preporuci odvjetnika, neće o tome govoriti u javnosti.

Trgovci na pulskoj tržnici nisu željeli imenom i prezimenom govoriti o postupcima inspektora. "Inspektori iz Carinske uprave su drski, bezobrazni, kopaju po našim osobnim stvarima, traže da izvrnemo džepove, zabranjuju nam da nosimo torbice oko struka, prijete nalozima i pretresima ako im se suprotstaviš. Kopaju ljudima po vrećicama i zabadaju značke pod nos, ulaze iza štandova bez da se predstave i objasne razlog zbog kojeg dolaze", kazala je jedna prodavačica.

Znaju dežurati satima pokraj štandova

Često se dogodi da kupci uopće ne uzimaju račune. Zato su im ih prodavačice počele stavljati u vrećice s namirnicama, no problem je što sve više ljudi ne uzima plastične vrećice, već namirnice stavljaju zajedno s ostalima i pritom ne uzmu račun, a on završi zagubljen među ponudom na štandu. Inspektori samo čekaju takve greške, vrebaju iz prikrajka. Prodavačice govore da znaju dežurati satima pokraj štandova, piše Glas Istre.

"Čekaju u zasjedi, kao da smo svi kriminalci", kazala je jedna prodavačica.

Pročitajte više