Prodavala konzolu, prevarena je. Izgubila duplo više novca nego što je tražila

Ilustracija: EPA

Rovinjska policija zaprimila je prijavu 28-godišnjakinje koja je na internetskom oglasniku oglasila prodaju igraće konzole, nakon čega je zbog prevare ostala bez nekoliko stotina eura, javlja istarska policija. Policija piše da je djevojka ostala bez duplo više novca nego što je tražila.

Putem društvene aplikacije kontaktirala ju je nepoznata osoba i poslala joj poveznicu pomoću koje se trebala obaviti uplata novca i razmjena paketa.

Oštećena je ulaskom na poveznicu, kako bi primila dogovoren novčani iznos, unijela broj bankovne kartice i CVV broj s poleđine svoje bankovne kartice, nakon čega je shvatila da joj je s računa skinuto više stotina eura.

Iz policije kažu da poduzimaju mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti događaja i pronalasku počinitelja kaznenog djela prevare.

"Ne šaljite PIN, CVV i osobne podatke"

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska savjetuje građanima da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Podatke o bankovnim karticama, PIN broju i CVV broju, kao i svoje osobne podatke, građani ne bi trebali ustupati nepoznatim osobama.

"Podsjećamo da je dovoljno dostaviti broj bankovnog računa (IBAN) da bi vam netko uplatio novac, ne trebate dostavljati druge podatke", kažu iz policije.

O zlouporabi bankovnih kartica građani bi trebali odmah obavijestiti banku koja im je izdala karticu, a u slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192.

Pročitajte više